Vectors dominants que, com a ingredients transversals a tots els àmbits de la professió, condicionaran tota acció del Col·legi, i que hauran d'estar presents i influir en totes les accions dels Plans.

SOSTENIBILITAT
La cerca de la sostenibilitat, en els seus vessants econòmica, social i mediambiental, és una de les aspiracions clau de la societat en el seu conjunt. Entenent el desenvolupament sostenible com aquell que satisfà les necessitats actuals de les persones sense comprometre la capacitat de les futures generacions, àmbits de treball com l'aigua, medi ambient, infraestructures, urbanisme, energia, etc. estretament lligats a l'enginyeria, estan cridats a exercir un paper prioritari..
Camins de Futur ha assumit els Objectius de Desenvolupament Sostenible com a context per al desenvolupament de totes les seves activitats, de manera que la sostenibilitat, en el seu sentit més ampli, serà un dels aspectes transversals més influents en la nostra planificació, activitat i acompliment.


DIGITALITZACIÓ
Àmbit de treball fonamental al qual, en les circumstàncies actuals, s'ha donat un fort impuls en les últimes setmanes i que, sens dubte, continuarà sent una de les actuals mega tendències en l'àmbit professional i personal. La capacitat per a adaptar-se a aquesta situació, obtenint el màxim profit del que la tecnologia ens ofereix, i promovent noves solucions als reptes que es presentin, serà una de les claus per a afrontar el futur, incorporant la tecnologia a tota la cadena de valor.
Tecnologia, informació, comunicació i sinergia són valors propis de l'ADN digital que estan entre els principis de Camins de Futur, com a claus per a adaptar una professió amb una forta i arrelada tradició al moment actual i al futur en el curt, mitjà i llarg termini.


INNOVACIÓ
La creació de nous productes, processos o serveis és una necessitat contínua per al sector privat i públic, i per a la societat en el seu conjunt. En el moment actual, és necessari promoure un canvi en el model productiu del nostre país, diversificant les fonts de generació de riquesa i valor afegit i apostant per sectors que, ja de per si mateix, compten amb una força i un reconeixement nacional i internacional molt significatiu. L'enginyeria civil és sens dubte un d'ells.
La innovació, com a mitjà per a utilitzar el coneixement amb l'objectiu de construir nous camins que ens portin a les nostres noves metes, està en el compromís de Camins de Futur. Foment de la compra pública d'innovació, promoció de la implicació del sector privat en els processos d'innovació, participació social en la definició de les prioritats d'innovació, etc., són algunes de les iniciatives que es posaran en marxa de la mà de Camins de Futur.


INCLUSIÓ
Avui dia, la necessitat de pensar de manera inclusiva, en tots els àmbits, és indiscutible. Segons la UNESCO, la inclusió és un enfocament que respon positivament a la diversitat de les persones i a les diferències individuals, entenent que la diversitat no és un problema, sinó una oportunitat per a l'enriquiment de la societat.
Volem un Col·legi obert a tots, un Col·legi en el qual la diversitat és un clar factor d'enriquiment tant entre els seus col·legiats, com en el seu personal, en els beneficiaris directes de les activitats que realitza i en la societat en el seu conjunt.


TRANSPARÈNCIA
El principi de transparència és avui un pilar indiscutible de la gestió d'entitats públiques, en les quals el ciutadà és usuari i font de finançament dels béns i serveis públics, així com l'àmbit privat, en el qual és una de les claus per al bon funcionament del mercat. El compromís d'exposar als grups d'interès la informació relativa a la gestió i el maneig de recursos d'una entitat, pública o privada, és avui dia una necessitat que la societat demanda i que s'ha de satisfer.
L'àmbit col·legial no ha de quedar al marge dels principis de transparència, sinó que ha de ser un exemple a seguir, proporcionant informació detallada i de qualitat sobre tots els processos que es desenvolupin en el si de l'entitat i, de manera especial, en l'àmbit pressupostari i financer.


RESILIÈNCIA
La resiliència, com a capacitat per a adaptar-se a un entorn canviant, serà una de les característiques de les entitats que millor afrontin el futur, transformant els problemes en oportunitats, i millorant la seva oferta de serveis per als seus usuaris. Replantejar les estratègies, gestionar les crisis que es presentin, posar en valor l'aportació dels grups d'interès, la gestió financera, etc. són algunes dels processos que serà necessari optimitzar per a aconseguir una major resiliència en una organització.
Un Col·legi que s'adapta a les necessitats canviants dels seus membres i de la societat en el seu conjunt, especialment en un context d'emergència com el que ens trobem, és un Col·legi preparat per a afrontar el futur.
